WARNA WARNI PBAKL2018 - GENG THEULATBUKU

Assalamualaikum. Hai Geng TheUlatBuku!

Harap korang happy di samping buku-buku kegemaran. Dah pergi PBAKL2018 ke? Kalau dah, bestkan. Banyak tak korang shopping buku kali ini. Admin beli banyak juga lah buku, itu pun kalau ikutkan ada lagi yang tak beli sebab tak jumpa booth. 

Admin rasa macam ada satu bilik yang tertinggal dalam misi memburu buku pada PBAKL kali ini. Maklumlah, 4 tingkat dan pengunjung boleh tahan ramai walaupun admin pergi hari kerja. Macam biasa memang tak gemar sangat bersesak pada hari cuti. Jadi as usual, sanggup ambil cuti untuk ke PBAKL kali ini. Rugi pulak rasanya. Takpe lah, nanti beli lain kat kedai atau order online je.

Tahun 2018 ini, admin dah terjatuh hati dengan buku hasil terbitan PorengKertas Publication. Eh, jangan risau, buku penerbitan lain masih di hati, cuma ini first time admin beli dan baca buku terbitan mereka. Guest what! It awesome. Nanti admin tulis review ya pasal buku yang admin baca tu.

Dah la membebel, apa kata korang layan gambar-gambar menarik yang sempat admin ambil masa pergi ke PBAKL hari tu.

Info penting yang korang perlu tahu:

Lokasi: PBAKL 2018 DI PWTC
Cara untuk pergi: Boleh naik LRT/Komuter, turun di stesen PWTC
Kalau anda memandu, boleh parking di Sunway Putra Mall, lepas tu naik ke tingkat 1, ada jejantas berhubung terus ke PWTC.

Maklumat lanjut: PBAKL2018

Ini siri penyiasatan yang popular masa admin kat sekolah dulu. 
Penerbit print balik dengan cover baru.


Pak Latip sedang melayan peminat dan pembeli buku


Booth Karangkraf as usual, penuh orang, nak bayar pun lama juga beratur.



Hiasan unik di booth Karya Seni. 
Boleh la kalau korang nak berswafoto kat tempat ni.


Buku-buku bercirikan Islamic juga banyak boleh didapati di PBAKL2018



Booth Jemari Seni & JS Adiwarna. Tawaran hebat 6 buah novel hanya RM50.
Jadi apa tunggu lagi, rembat je la.



Nampak tak tu siapa. Hehehe Novelis Maya Iris.


Ramai pengunjung sedang membelek buku-buku untuk dibeli.


Peminat novel cinta, pasti akan berkunjung ke booth ini.


Anuar Darwisy in the house!

Ramai orang serbu buku baru Ramlee Awang Murshid - Banja Manggala. 
Admin pun dah beli, itu pasti.

Senarai buku yang admin beli di PBAKL2018:

1) Impian Jalanan & Empayer - Teme Abdullah
2) Missing Pages - Prolog Media (Gabungan penulis)
3) Jauh Kau Pergi - PorengKertas Publication
4) #Yana - PorengKertas Publication
5) KIEF - Poreng Kertas Publication
6) Pasca Sejarah - Fahd Razy
7) Dheo's - Anjell
8) Banja Manggala - Ramlee Awang Murshid
9) Kombo Jemari Seni (6 buah buku)
10) Pulang (movie di bakal keluar tu)
11) Banda Aceh


Nanti, korang pun jangan lupa kongsikan ya, warna-warni PBAKL. Kongsilah beli buku apa.


Comments

Popular posts from this blog

Senarai buku-buku menarik untuk dibaca tahun 2018

5 Novel Seram Melayu Wajib Baca.

5 novel action thriller melayu yang patut anda baca.