Ingin baca E-Book secara percuma? Ini aplikasi yang anda boleh muat turun.

Aplikasi e-book kini menjadi alternatif kepada pembaca buku. Selain dari mudah untuk dibawa ke mana saja, e-book juga menjadi pilihan bila anda boleh mendapatkannya secara percuma. Jadi, kami ingin berkongsi dengan anda semua, aplikasi yang boleh anda muat turun untuk membaca e-book secara percuma.

1. Ookbee Buffet: All-You-Can-ReadOokbee Buffer memberikan anda akses kepada dari lebih 2,000 bahan bacaan digital seperti surat khabar, majalah, novel dan buku daripada penerbit tempatan seperti Karangkraf, Dewan Bahasa dan Pustaka, Fixi, Gempak Starz, PTS. 

Apa yang anda perlu lakukan untuk mengakses bahan bacaan ini? Mudah saja, daftar sebagai ahli u-Pustaka. Tidak ada bayaran yang dikenakan. Sila lawati laman web Perpustakaan Negara Malaysia untuk maklumat lanjut.

Pelbagai bahan bacaan yang anda boleh akses melalui aplikasi Ookbee Buffer seperti majalah, novel, buku motivasi. Jadi muat turun sekarang dan mula membaca.

2. PNM eReader

Aplikasi ini membolehkan ahli berdaftar Perpustakaan Negara Malaysia meminjam buku secara digital. Pengguna boleh menyemak senarai buku yang dikehendaki dan status buku tersebut. Anda juga boleh menempah ('book') buku tersebut. Apabila buku dipulangkan oleh peminjam lain, sistem akan menghantar notifikasi kepada anda. 
3. Libby by OverDrive

Aplikasi Libby merupakan satu lagi pilihan untuk pembaca e-book. Anda boleh meminjam e-book dan baca secara atas talian. Anda juga boleh download dan bacanya tanpa perlukan sambungan kepada internet. Pilihan di tangan anda - ingin membaca e-book atau mendengar audiobook dengan aplikasi Libby.

Aplikasi-aplikasi ini memberikan anda cara mudah untuk membaca dan yang lebih penting ianya percuma. Muat turun sekarang dan mulakan bacaan anda. Hidup lebih mudah dan menyeronokkan! 

No comments:

Post a Comment

Ingin baca E-Book secara percuma? Ini aplikasi yang anda boleh muat turun.

Aplikasi e-book kini menjadi alternatif kepada pembaca buku. Selain dari mudah untuk dibawa ke mana saja, e-book juga menjadi pil...