Posts

Showing posts from October, 2017

Pertandingan #ulasgayasendiri

Image
Ingin sertai, jom baca dan fahamkan syarat - syarat berikut:

1) Korang boleh tulis ulasan tentang novel, buku motivasi, anekdot kecuali buku komik & cerpen.

2) LIKE FB page @theulatbuku atau follow Instagram @dulatbuku atau follow Twitter @dulatbuku

3)Dalam ulasan korang, jangan lupa letak tanda pagar #theulatbuku #writersbestfriend #ulasgayasendiri

4) Panjang ulasan - 350 patah perkataan. Kalau nak tulis lebih pun boleh takde masalah.

5) Dalam ulasan boleh masukkan sinopsis ringkas, tetapi jangan sampai jadi spoiler. Guna kreativiti anda untuk membuat ringkasan cerita.

6) Di dalam ulasan perlu ada kritikan membina. Komen dalam bentuk kutukan tidak dibenarkan. Saranan mahupun idea untuk penambahbaikan amat digalakkan.

7) Sila ambil gambar buku secara kreatif (boleh dapat markah lebih ni).

8) Hadiah merupakan buku percuma. Kami akan memilih 3 pemenang. Hanya pemenang pertama layak memilih buku apa yang dihajati berdasarkan senarai yang bakal kami berikan.

9) Ulasan bagi pemenang pertandinga…

Movie Review: TOMBIRUO : Penunggu Rimba

Image
Oh yeah!!! admin dah berjaya menonton filem ini. Peminat dan follower karya RAM memang tak sah kalau tidak menonton filem adaptasi ini. Sanggup ambik cuti okey!
Pada admin team produksi telah berjaya menghasilkan satu filem Malaysia yang berada di satu tahap yang baru. Barisan pelakon memang tip top dan berjaya membawa watak dengan baik sekali. Watak Monsiroi lakonan Farah Ahmad memberi impak tersendiri pada movie ini. Walaupun kemunculannya sedikit tapi dia menyimpan rahsia besar tentang Amiruddin & Ejim.
Part yang paling tak boleh blah, watak Wan Suraya lakonan Nabila Huda. Semua orang nak di interview-nya. Kelakar masa dia masuk hutan dan terjumpa Ejim, dalam takut-takut boleh lagi hulur tangan untuk bersalam dan perkenalkan diri. "Saya Wan Suraya dari Sinar TV." Macamlah Ejim tu tengok tv kan dalam hutan tu.
Micheal Chan yang membawa watak Wong, ketua keselamatan Anak Bumi Sdn Bhd. Memang jahat dia ni, muka nampak innocent tapi sebenarnya "gunting dalam lipatan…