Pertandingan #ulasgayasendiri


Ingin sertai, jom baca dan fahamkan syarat - syarat berikut:

1) Korang boleh tulis ulasan tentang novel, buku motivasi, anekdot kecuali buku komik & cerpen.

2) LIKE FB page @theulatbuku atau follow Instagram @dulatbuku atau follow Twitter @dulatbuku

3)Dalam ulasan korang, jangan lupa letak tanda pagar #theulatbuku #writersbestfriend #ulasgayasendiri

4) Panjang ulasan - 350 patah perkataan. Kalau nak tulis lebih pun boleh takde masalah.

5) Dalam ulasan boleh masukkan sinopsis ringkas, tetapi jangan sampai jadi spoiler. Guna kreativiti anda untuk membuat ringkasan cerita.

6) Di dalam ulasan perlu ada kritikan membina. Komen dalam bentuk kutukan tidak dibenarkan. Saranan mahupun idea untuk penambahbaikan amat digalakkan.

7) Sila ambil gambar buku secara kreatif (boleh dapat markah lebih ni).

8) Hadiah merupakan buku percuma. Kami akan memilih 3 pemenang. Hanya pemenang pertama layak memilih buku apa yang dihajati berdasarkan senarai yang bakal kami berikan.

9) Ulasan bagi pemenang pertandingan ini akan dipaparkan di FB page dan blog kami. 

10)Pemenang dipilih berdasarkan kandungan ulasan dan kreativiti gambar.

11) Jangan lupa tag page kami @theulatbuku (FB), kalau kat insta tag @dulatbuku dalam post ulasan anda nanti.

12) Tempoh pertandingan dari 01 Nov 2017 - 15 Dec 2017. [Kami extend tarikh tutup]

p/s: Bagi yang buat entri di blog, jangan lupa tinggalkan URL post korang pada ruangan komen ya.

#bookreview #books #contest #reader #reviewer

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Senarai buku-buku menarik untuk dibaca tahun 2018

5 Novel Seram Melayu Wajib Baca.

5 novel action thriller melayu yang patut anda baca.